Tauryna naturalnie występuje u większości ssaków w nerkach, wątrobie, przysadce mózgowej, sercu, nadnerczy, grasicy, białych krwinkach, mięśniach oraz w siatkówce. Jej największa ilość znajduje się w mózgu.
Można ją także znaleźć w wielu produktach głównie w owocach morza, rybach oraz mięsie indyczym. Znajduje się także w mięsie drobiowym i wieprzowym, choć w mniejszych ilościach. Występuje w mleku krowim, kozim, kotki, a także kobiecym, w wątrobie bydlęcej, wieprzowej i drobiowej. Oprócz tego w małych ilościach znajduje się w soczewicy, grochu, gryce i cieciorce.
Warto pamiętać, że tauryna wpływa pozytywnie na rozwój centralnego układu nerwowego. rozmnażanie, przyspiesza metabolizm, wspomaga pracę mięśni, zwiększa wydajność organizmu i ochrania siatkówkę oka przed toksynami i stresem oksydacyjnym.